dilluns, 8 d’octubre del 2012

Google Drive

Bon dia!

Dimecres passat vàrem estar treballant a classe una eina que crec que serà molt útil durant els anys de carrera: Google Drive.
Google Drive és un servei on es guarden els fitxers que facis en diferents formats i, encara que estiguis a diferents llocs, puguis consultar-los quan ho necessitis.

Crec que la imatge que hi ha a continuació descriu a la perfecció alguns dels avantatges de Google Drive: tu pots treballar en un ordinador, en un portàtil, en un mòbil o en una tablet i, si ho fas amb Google Drive, aquesta informació es puja directament a un núvol on es guarda i pots recuperar la feina feta des de qualsevol altre servidor, sempre que iniciïs sessió amb el teu correu.

Amb Google Drive pots crear documents (l'equivalent al Word de Windows), presentacions (Power Point), fulls de càlcul (Excel), formularis i dibuixos. Totes les eines són molt fàcils d'utilitzar, ja que la majoria de nosaltres estem acostumats a treballar amb els programes de Windows i el format és molt semblant.
Un dels formats que, personalment, trobo més interessant i útil és el de la creació de formularis: et permet crear enquestes, enviar-les i recollir els seus resultats de manera automàtica. En el moment en què cliques "crear formulari" t'apareix una pantalla com la següent:

En aquest quadre, se't demana el títol del formulari, títol de la pregunta, text d'ajuda i tipus de pregunta. Si cliquem en aquest últim ítem apareix un desplegable on hi ha diferents opcions per triar: text, text del paràgraf, selecció múltiple, quadres de verificació, escolliu d'una llista, escala o quadrícula. Depenent de la opció que triem, les respostes apareixeran en diferents formats. Una vegada creat tot el formulari pots enviar-lo per e-mail a diferents persones i que, a mesura que el responen, es vagi fent una estadística per tal de validar els resultats.

Una altra de les grans utilitats de Google Drive és la compartició de documents amb altres persones que també utilitzin Google Drive. Això és molt útil quan toca fer un treball en grup i és difícil quedar amb les altres persones del grup per poder treballar totes alhora. El millor que es pot fer és crear un document i compartir-lo amb tantes persones com estiguin implicades en el treball. D'aquesta manera, el document triat podrà ser manipulat per totes les persones sense la necessitat d'estar al mateix lloc.

Espero que amb la meva explicació aconseguiu entendre una mica més aquesta útil eina de treball i que pugueu fer-la servir tenint en compte totes les seves possibilitats.

Fins la propera!
Sara

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada